Ett rike utan like: Sveriges historia

Bokenqq genomsyras av att det är de etniska svenskarna som byggde Sverige, som är Sverige! Det gäller sedan urminnes tider: Redan en romersk historiker vid namn Tacitus skrev att på den skandinaviska halvön har vi svioner, alltså svear. Det är en sammanhängande länk från den tiden till i dag. Lennart Svensson har på nästan 600 sidor skrivit en bok ägnad för den vanlige svensken, så att vi ska kunna känna till just vår historia, skriven med fokus på oss och våra förfäder.

– Jag vill ju att det ska vara inspirerande att läsa. Jag har ena foten i akademiska världen. All historia vilar ju i mångt och mycket på torra saker och rapporter, men man ska inte göra det för långt. Jag har skrivit från mitt hjärt, berättar Svensson.

Även om boken omfattar 600 sidor blir det ett urval av historiska skeenden, i synnerhet som boken spänner över så lång tid, Ynglingaätten till våra dagar. Lennart har prioriterat att berättelsen flyter och ger ett sammanhang, inte att ha sidorna fyllda med fotnoter.

Sveriges och svenskarnas fantastiska historia berättas här med utgångspunkt från folket, våra kungar, gudar, krig, strävan och framsteg. Även synen på svenskarna och tilltagande svenskfientligheten i senare tid berörs. Det ger extra motivation till att minnas vilka vi är och var vi kommer ifrån.

test

Läs recension av Ett rike utan like: Sveriges historia

 

Leave a Comment